You are here

"Crna Gora je osmo čudo svijeta"
16.10.2019. 17:10
"Crna Gora je osmo čudo svijeta"

Boraveći u Crnoj Gori, shvatićete da raj zaista postoji i bliže je nego što izgleda, navodi se u članku jednog od najčitanijih ukrajinskog portala "Obozrevatelj“, u kome je naša zemlja nazvana "osmim čudom svijeta".

„Kotor je brat Venecije, šetajući uskim ulicama starog grada osjetićete duh starih vremena. Dok pijete kafu na nekom od trgova, čuju se crkvena zvona kao na Trgu Svetog Marka u Veneciji. Bez obzira na te sličnosti, Kotor ima svojih draži koje nećete naći nigdje na svijetu“, navodi se u tekstu.

Autor je opisao Perast kao rajsko mjesto, koje se sakrilo između planina i mora, naglasivši da se tu mogu naći najljepši pejzaži za ljubitelje fotografije.

Tivat je romantični srednjovjekovni grad, koji ima moderni centar.

"Dok šetate kroz Porto Montenegro, oseticete se kao da ste u Monaku ili Nici“, navodi se u tekstu.

Destinacije koje se preporučuju u članku su i Sveti Stefan kao čudo prirode sa najljepšim mjestom za „selfi“, Njeguši za one koji radije preferiraju da umjesto magneta kao suvenir ponesu tradicionalni crnogorski domaći proizvod i Glavni grad Podgorica koji ostavlja utisak smirenosti, koji nije uobičajen za glavne gradove.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore podržala je posjetu predstavnika portala “Obozrevatelj“, koji su tokom boravka u Crnoj Gori početkom oktobra imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima.

Podijeli

Ostale vijesti iz kategorije

13.4.2020 21:04
Ggggh

Fggh

13.4.2020 21:04
Testbbb

Test
Ghhh

17.10.2019 00:10
Nikšićanka: Sad evo ne znam jesam li ga šarmirala ili smorila

 

 Prenosimo u cjelosti objavu sa FB. 

2.10.2019 19:10
Izgubljeni "ajfon“ proradio poslije 15 mjeseci na dnu rijeke

Erika Benet izgubila je mobilni telefon prošle godine u junu u rijeci u Južnoj Karolini i mislila da ga više nikada neće vidjeti zajedno sa fotografijama i snimcima pokojnog oca koji su bili pohranjeni u njega.

2.10.2019 19:10
Lijep gest MZ Župa, starici poklonili veš mašinu

Lijep gest MZ Župa, starici poklonili veš mašinu

Obilježavajući međunarodni dan starih osoba, predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović poklonio je danas veš mašinu mještanki sela Morakovo Julki Marojević.