You are here

Volonteri Telekoma započeli sadnju botaničke bašte u dvorištu podgoričke Gimnazije
16.10.2019. 17:10
Volonteri Telekoma započeli sadnju botaničke bašte u dvorištu podgoričke Gimnazije

Volonteri Crnogorskog Telekoma učestvovali su u akciji sadnje drveća u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici, saoppšteno je iz te kompanije.

Tom akcijom kako je  navedeno, Telekom se predstavio kao zlatni sponzor botaničke bašte koju "Pobjeda" povodom svog 75. rođendana poklanja podgoričkoj Gimnaziji.

Riječ je o još jednoj u nizu akcija kroz koje Volonterski klub Telekoma promoviše ekologiju i ozelenjavanje Crne Gore, saopšteno je iz ove kompanije.

 „Odgovoran odnos prema životnoj sredini, samim tim i prema zajednici, za Telekom je važan dio poslovanja. Podgorica nema mnogo građevina sa početka prošlog vijeka koje su, poput Gimnazije, postale simboli Grada, a zahvaljujući ovoj inicijativi 'Pobjede' oko hiljadu i po učenika Gimnazije dobiće još ljepše dvorište. Što je još važnije, dobiće i mjesto za sticanje znanja o prirodi, jer su botaničke bašte najbolja prilika da se u praksi provjeri znanje iz biologije stečeno iz knjiga i aplikacija“,  kazao je Matija Otašević, ekspert za korporativnu komunikaciju u Telekomu.

Sadnja botaničke bašte u Podgorici jedan je od poklona koje za svoj rođendan građanima Crne Gore poklanja „Pobjeda“.

Osim podgoričkoj Gimnaziji, „Pobjeda“ je nedavno botaničku baštu poklonila i Gimnaziji na Cetinju.

 Iz Telekoma napominju da će nastaviti sa akcijama ozelenjavanja crnogorskih gradova, i pozivaju građane da im se pridruže koristeći nove mogućnosti aplikacije Moje drvo, kroz koju mogu da doniraju manje iznose od 3 i 5 eura za sadnice, za šta dobijaju gigabajte.

 

izvor- portalanalitika.me

Podijeli

Ostale vijesti iz kategorije

16.10.2019 17:10
Uginula živina i na obalama Lima

Nevladina organizacija Euromost tvrdi da se u bjelopoljskom mjestu Nedakuse, na obali Lima nalazi velika količina uginule živine. Kažu i da je riječ o novom ekološkom incidentu.

16.10.2019 17:10
Konkretnim aktivnostima protiv ekoloških problema

Pored jake političke volje i ispravne politike za rješavanje pitanja na polju ekologije neophodne su konkretne aktivnosti na svim nivoima društva, kako bi se sistematski odreagovalo na probleme u životnoj sredini, uključujući klimatske promjene i prateće krize, poručeno je na današnjem Inicijalno

12.10.2019 12:10
Pošumljavanje i suzbijanje bespravnih aktivnosti prioriteti

Rad Koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu, koji je formirala Vlada u aprilu, daje evidentne rezultate, što predstavlja ohrabrenje i potvrdu efikasnosti koordinirane saradnje i terenskog rada svih nadležnih institucija prilikom rješavanja i ovog izazova.

11.10.2019 19:10
Kinezi žele da grade hotel na Žabljaku

Renomirana kineska kompanija U-Tour zainteresovana je za investiranje u Sjever Crne Gore, prije svega na Žabljaku, gdje želi da gradi hotel od 100 soba po standardima hotelskog lanca Marriot, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika U-Tour Feng Bina.

9.10.2019 22:10
Uginula živina i dalje pluta po Bojani

Uginula živina i dalje pluta po Bojani, jasno da je riječ o prekograničnom problemu