You are here

Uginula živina i na obalama Lima
16.10.2019. 17:10
Uginula živina i na obalama Lima

Nevladina organizacija Euromost tvrdi da se u bjelopoljskom mjestu Nedakuse, na obali Lima nalazi velika količina uginule živine. Kažu i da je riječ o novom ekološkom incidentu.

O svemu ih je, kako navode, obavijestilo ribolovno društvo "Sinjavac". Do ekološkog incidenta, kako navode u Euromostu, došlo je ispod dva pogona u kojim se prerađuje pileće meso.

“Naši aktivisti su odmah izašli na lice mjesta i naišli na katastrofalno stanje na ovoj lokaciji, gdje se vidi pored velike deponije raznog otpada i veća količina uginule živine, takođe, se vidi da je i ranije uginula živina, odlagana na ovoj lokaciji i tragovi da je zakopavana na ovom mjestu”, tvrde u NVO Euromost.

Kažu i da su o svemu obavijestili sve inspekcije, koje su izašle na teren, osim veterinarske, koja je, kako dodaju, bila nadležna za ovaj slučaj.

“Pozivamo Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove njenu direktoricu Vesnu Daković, da obiđe i ovo mjesto kao što je obišla i rijeku Bojanu, gdje je optužila prozvođače iz Albanije, pa nas interesuje pošto se radi o sličnom ekološkom incidentu, koga će u ovom slučaju da optuži i kako će reagovati, jer se radi o njihovoj nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju Euromost-a.

izvor/ rtcg.me

Podijeli

Ostale vijesti iz kategorije

16.10.2019 17:10
Volonteri Telekoma započeli sadnju botaničke bašte u dvorištu podgoričke Gimnazije

Volonteri Crnogorskog Telekoma učestvovali su u akciji sadnje drveća u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici, saoppšteno je iz te kompanije.

16.10.2019 17:10
Konkretnim aktivnostima protiv ekoloških problema

Pored jake političke volje i ispravne politike za rješavanje pitanja na polju ekologije neophodne su konkretne aktivnosti na svim nivoima društva, kako bi se sistematski odreagovalo na probleme u životnoj sredini, uključujući klimatske promjene i prateće krize, poručeno je na današnjem Inicijalno

12.10.2019 12:10
Pošumljavanje i suzbijanje bespravnih aktivnosti prioriteti

Rad Koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu, koji je formirala Vlada u aprilu, daje evidentne rezultate, što predstavlja ohrabrenje i potvrdu efikasnosti koordinirane saradnje i terenskog rada svih nadležnih institucija prilikom rješavanja i ovog izazova.

11.10.2019 19:10
Kinezi žele da grade hotel na Žabljaku

Renomirana kineska kompanija U-Tour zainteresovana je za investiranje u Sjever Crne Gore, prije svega na Žabljaku, gdje želi da gradi hotel od 100 soba po standardima hotelskog lanca Marriot, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika U-Tour Feng Bina.

9.10.2019 22:10
Uginula živina i dalje pluta po Bojani

Uginula živina i dalje pluta po Bojani, jasno da je riječ o prekograničnom problemu