You are here

Najpopularnija mjesta za pecanje u Crnoj Gori
1.10.2019. 18:10
Najpopularnija mjesta za pecanje u Crnoj Gori

Ribolov u Crnoj Gori je veoma značajan. S obzirom na prirodne ljepote, bogatstvo voda solomoidnim – plemenitim vrstama ribe, atraktivnim lokacijama, Crna Gora predstavlja pravu poslasticu i nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje ribolova.

Ako odlučite da odete u ribolov u Crnoj Gori, trebalo bi da znate da naše rijeke nijesu uobičajene rijeke na koje su ribolovci navikli. To su najčistije rijeke u Evropi! Bezbjedno je čak piti vodu iz samog toka nekih od rijeka, dok staloženo čekate da vaša riba zgrabi mamac. Rijeke kao što su Tara, Drina, Sutjeska i Piva su dom za sljedeće vrste riječnih riba u Crnoj Gori: mladica, potočna pastrmka, lipljan, skobalj, mrena, klijen i druge vrste.

Najatraktivnije lokacije za riječki i jezerski ribolov u Crnoj Gori su: rijeka Tara, rijeka Mrtvica, rijeka Morača, rijeka Ljuča, Plavsko jezero, Crno jezero, Biogradsko jezero, Kapetanovo jezero, Rikavačko jezero, Skadarsko jezero (most na Vranjini ili plaža Murići).

Ribolov na Tari

Tara, poznata kao ”suza Evrope” zbog izuzetno čiste vode, bogata je ribom solomoidnih (plemenitih) vrsta: potočna pastrmka, mladica, lipljan. S obzirom da se ribolov odvija i u zoni Nacionalnog parka Durmitor, te da je kanjon rijeke Tare drugi po veličini u svijetu, u kombinaciji sa divljom, netaknutom prirodom i predivnim pejzažima, sve to čini ribolov na njoj istinskom avanturom. Za pecanje na Tari preporučujemo smještaj na Žabljaku.

Podijeli

Ostale vijesti iz kategorije

26.6.2018 13:06
MEHANIZACIJA MAŠINSKOG PRSTENA U ŽUPI

Mehanizacija "mašinskog prstena" Opštine Nikšić od danas je angažovana na sanaciji puteva koji vode ka katunima predjelu Bara Bojovića, u Župi Nikšićkoj. 

10.6.2018 19:06
Održano prvo opštinsko takmičenje u lovu na šarana

SRK "Nikšić" organizovao je ovog vikenda na Liverovićkom jezeru prvo zvanično šaransko takmičenje u našoj opštini, a nakon dvodnevnog nadmetanja prvo mjesto osvojila je ekipa Carp Team "Dnevni centar Nikšić".

3.6.2018 14:06
Jedina žena u Crnoj Gori koja se bavi podvodnim ribolovom

Lako je Ulcinjaninu Kujtimu Nimanbegoviću, ali ne zato što važi za imućnijeg žitelja ili što je omiljen u društvu i među sugrađanima.